İşitme Cihazları Nasıl Çalışır ?

Tüm işitme cihazları benzer bir yapıya sahip olsa bile, ses algılama ve konuşmaları anlama kaliteleri birbirlerinden ciddi derecede farklı olabiliyor.

İşitme cihazları ANALOG ve DİJİTAL işitme cihazları olarak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Analog işitme cihazları, dış sesleri yükseltirken; dijital işitme cihazları yazılım bazlı çalışırlar ve sesleri işlemler, süzdürür ve kişinin daha rahat dinlemesine olanak sağlayarak kulağa iletirler. Yeniliklerle konuşmaları daha iyi ayırt edebilme avantajlarının yanı sıra, kullanıcının günlük yaşantısına uygun teknolojik özelliklerle donatılmaktadırlar.

İşitme cihazları temel olarak üç ana bölümden oluşur: Mikrofon, Amplifikatör ve Hoparlör. Mikrofon, sesleri toplayarak amplifikatöre iletir. Amplifikatör bu sesleri hastaların ihtiyacına göre yükseltir ve hoparlör yardımıyla kişilerin kulağına yollar. Kulağa iletim esnasında çeşitli materyaller kullanılır, bunlar: kulak kalıpları, hortum ve boynuzlar, tüpler ve domlar olabilir. İşitme cihazları güç kaynağı olarak işitme cihazı pilleri kullanırlar.

Scroll to Top